یکصد‌وهفتمین پویش امید و افتخار 3

یکصد‌وهفتمین پویش امید و افتخار

افتتاح 137 پروژه‌ شهرداری منطقه یک در قالب یکصد‌وهفتمین پویش امید و افتخار با حضور مهدی چمران، رئیس و عضو شورای اسلامی شهر تهران، محمد آخوندی عضو شورای اسلامی شهر تهران، عباس شعبانی، معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران و مهدی صباغ، شهردار منطقه 1، صبح روز چهارشنبه 16 اسفندماه در میدان تجریش برگزار شد.
تور تهرانگردی سفرای خارجی 18

تور تهرانگردی سفرای خارجی

تور تهرانگردی سفرای خارجی به همراه خانواده هایشان، صبح شنبه 28 بهمن‌ماه 1402 به همت مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران برگزار شد. در این تور سفرای خارجی از مرکز سامانه مدیریت شهری و نظارت همگانی (137 پلاس)، زورخانه شیر و آرامستان دولاب بازدید کردند.
مانور عملیاتی پاییزه منطقه ۱۵ 8

مانور عملیاتی پاییزه منطقه ۱۵

مانور آمادگی نیروهای اجرایی خدمات شهری، فضای سبز، اداره مسیل ها و 137 نواحی هفتگانه و نمایش تجهیزات و امکانات منطقه 15 شهرداری تهران برای بارش های‌ پاییزی، با حضور محمد شیری شهردار منطقه برگزار شد.
آواربرداری ساختمان‌های غیرمجاز در منطقه ۱۹ 10

آواربرداری ساختمان‌های غیرمجاز در منطقه ۱۹

پس از ریزش ساختمان‌های غیر مجاز در منطقه 19، نیروهای آتش‌نشانی و هلال احمر عملیات آواربرداری و جستجو را با سگ‌های زنده یاب در شب نیز ادامه دادند.
ریزش ساختمان‌ درحال ساخت غیرمجاز در منطقه 19 27

فروریختن ساختمان‌های غیرمجاز در منطقه ۱۹

چند ساختمان نیمه کاره غیرمجاز ظهر امروز یکشنبه 15 مرداد در خلازیر شهرک احمدیه واقع در منطقه ۱۹ ریزش کرد.
به وقت خدمت؛ سامانه 137 پلاس

به وقت خدمت؛ سامانه 137 پلاس

سامانه ۱۳۷ پلاس در مدیریت جدید شهری از ترکیب سامانه‌های ۱۸۸۸ و ۱۳۷ ایجاد شد تا مسیر برای پیگیری مشکلات شهروندان هموار شود.سه موضوع اصلی پیام‌های مردمی در کل تهران در مورد موضوعات اجرایی و خدمات شهری، لایروبی جوی‌ها، نظافت معابر و آلودگی صوتی ناشی از ساخت و ساز وجود دارد، بحث سد معبر نیز یکی از موضوعات شایع است که تماس‌های متعددی را به خود اختصاص داده است از آغاز به کار این سامانه در بازه زمانی ۵ ماه نخست سال ۱۴۰۱، نزدیک به ۴۸۶ هزار پیام در رابطه با موضوعات خدمات و فوریت شهری دریافت شده که این آمار در رابطه با پیام‌های شکایت،‌ انتقاد و پیشنهاد نیز به رقم ۳۶ هزار و ۵۰۰ در این مدت رسیده است.
بوستان قائم 29

بوستان قائم

بوستان حضرت قائم (عج) در منطقه 18 و در شهرک ولیعصر واقع شده است.این بوستان در سال 1376 تاسیس شده و پیش از آن یکی از باغ‌های شخصی محله یافت آباد بوده است. این پارک یکی از بزرگترین پارک های تهران است که کمتر شناخته شده است، شاید دلیل این امر موقعیت مکانی آن یعنی جنوب شهر تهران باشد. اما اگر کمی درباره آن جستجو کنید از فضای سبز وسیع پارک که بیش از ۴ هکتار است شگفت‌زده می‌شوید.امکانات تفریحی بسیار خوبی اعم از زمین بازی کودکان، جاده سلامتی، کتابخانه، دریاچه، زمین فوتبال، شهرک آموزش ترافیک و شهربازی نیز در این بوستان وجود دارد.
موزه سردار آسمانی 5

موزه سردار آسمانی

مرکز فرهنگی موزه ای سردار آسمانی از سال 1374 و با عنوان موزه دفینه فعالیت خود را آغاز نمود. بعدها و پس از تغییرات مختلف راهبردی در این مجموعه، در سال 1396 با تجمیع موزه هایی همچون موزه پول ایران، مرکز فرهنگی موزه ای خودروهای تاریخی ایران و مرکز فرهنگی موزه ای زمان با نام مجتمع فرهنگی-موزه ای تهران بکار خود ادامه داد. با طرح توسعه موزه های موسسه در سال 1399 دو موزه دیگر علاوه بر موزه پول ایران به مرکز فرهنگی موزه ای سردار آسمانی اضافه شد. در حال حاضر این مرکز مشتمل بر سه موزه : هنر جهان و هنر اسلامی، گوهر و آرایه های تاریخی و پول ایران است.
پروژه مقاوم‌سازی پل تقاطع بزرگراه همت و رودخانه کن 4

پروژه مقاوم‌سازی پل تقاطع بزرگراه همت و رودخانه کن

پروژه مقاوم‌سازی پل تقاطع بزرگراه همت و رودخانه کن پس از وقفه ۴ساله مجددا در دستور کار شرکت یادمان سازه قرار گرفته و به پیشرفت ٥٠ درصدى رسیده است. پل تقاطع بزرگراه شهید همت - کن با توجه به زمان احداث آن یعنی سال 1370 یکی از پل های قدیمی شهر تهران به شمار می آید.
وقتی هنوز میلاد نبود 45

وقتی هنوز میلاد نبود

برج میلاد سازه‌ای بلندآوازه است و یکی از نمادهای تهران در کنار برج آزادی و پل طبیعت به شمار می‌رود. سازه‌ای با ارتفاع 435 متر که همچون نگینی در پایتخت می‌درخشد. این سازه که بلندترین برج ایران است و به عنوان ششمین سازه بلند مخابراتی دنیا نیز شناخته می‌شود پس از 3 سال، مطالعات جغرافیایی، امکان‌سنجی و زمین‌شناسی، در دی ماه 1376 کلنگ آغاز ساخت آن را در تپه‌های نصر بر زمین زدند و پس از حدود 11 سال در 16 مهر 1387 برج در مراسمی با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار تهران با شعار "آسمان نزدیک است " افتتاح شد و درِ آن را به روی مردم گشوده شد.
مجتمع فرهنگی موزه ای سردار آسمانی 5

مجتمع فرهنگی موزه ای سردار آسمانی

مجتمع فرهنگی موزه ای سردار آسمانی از سال 1374 و با عنوان موزه دفینه فعالیت خود را آغاز نمود. بعدها و پس از تغییرات مختلف راهبردی در این مجموعه، در سال 1396 با تجمیع موزه هایی همچون موزه پول ایران، موزه خودروهای تاریخی ایران و موزه زمان با نام مجتمع فرهنگی-موزه ای تهران بکار خود ادامه داد. با طرح توسعه موزه های موسسه در سال 1399 دو موزه دیگر علاوه بر موزه پول ایران به مجتمع فرهنگی موزه ای سردار آسمانی اضافه شد. در حال حاضر این مجتمع مشتمل بر سه موزه : گوهر و آرایه های تاریخی،هنر جهان و پول ایران است.
مرکز نگهداری سگ های بدون صاحب  6

مرکز نگهداری سگ های بدون صاحب

شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر با تاکید بر زنده‌گیری سگ های بدون صاحب به واسطه 10 اکیپ به طور روزانه در مناطق حاشیه‌ای شهر و بر اساس مطالبات مردمی و پیام های واصله از سامانه 137 و سایر سیستم ها اقدام به صید و انتقال آن‌ها به مرکز نقاهتگاه می کنند تا پس از گندزدایی و حذف انگل‌ها نسبت به عقیم‌سازی و واکسیناسیون این سگ‌ها اقدام شود و پس از مدتی نگهداری، رهاسازی سگ‌ها در دستور کار قرار می گیرد .
رهاسازی 150 قلاده سگ بدون صاحب  26

رهاسازی 150 قلاده سگ بدون صاحب

ظهر روز پنجشنبه 12 دی ماه، 150 قلاده سگ بدون صاحب توسط شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر و همراهی نهادهای مردمی حامیان حیوانات در بوستان جنگلی سوهانک رهاسازی شدند . شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر با تاکید بر زنده‌گیری سگ های بدون صاحب به واسطه 10 اکیپ به طور روزانه در مناطق حاشیه‌ای شهر و بر اساس مطالبات مردمی و پیام های واصله از سامانه 137 و سایر سیستم ها اقدام به صید و انتقال آن‌ها به مرکز نقاهتگاه می کنند تا پس از گندزدایی و حذف انگل‌ها نسبت به عقیم‌سازی و واکسیناسیون این سگ‌ها اقدام شود و پس از مدتی نگهداری، رهاسازی سگ‌ها در دستور کار قرار می گیرد .
شهرنگار؛ بوستان قائم 30

شهرنگار؛ بوستان قائم

بوستان حضرت قائم (عج) واقع در شهرک ولیعصر در سال 1376 تاسیس شده و پیش از اون یکی از باغ‌های شخصی یافت آباد بوده که به باغ نعیمی معروف بوده است. این پارک برای استفاده‌ی توان‌خواهان ساخته شده و امکانات خوبی را دارا می باشد.
شهردار شب غلامحسین محمدی رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران 48

شهردار شب غلامحسین محمدی رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران

شهردار شب غلامحسین محمدی رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران با حضور معاونین این مرکز برگزار شد و از سامانه 137 و 1888 شهرداری ناحیه 1 منطقه 3، مدیریت پسماند منطقه 6، خانه زی در منطقه 11، مقبره ملک المتکلمین و صوراسرافیل در منطقه 11، میدان شوش (اکیپ های فوریت های اجتماعی) در منطقه 11 بازدید کردند.
موزه نقشه تهران 1

موزه نقشه تهران

موزه نقشه تهران واقع در شمال شرق شهر تهران به صورت مجموعه ای بی نظیر حاوی مجموعه‌ی بی‌نظیر از نقشه‌های قدیمی و اصیل شهر تهران به انضمام مستندات قدیمی و کتب مرتبط تا جدید ترین عکس‌های ماهواره‌ای می باشد. این موزه و یا به عبارتی گنجینه در دو طبقه با زیربنایی حدود ۸۰۰ متر مربع در ساختمان مرکز اطلاعات جغرافیایی شهر تهران (TGIC) در سال 1379 با حضور آقایان پرفسور محمد حسن گنجی، مهندس پورکمال، مهندس عباس سحاب، دکتر کیانوش کیانی هفت لنگ، مهندس غلامرضا سحاب، دکتر جواد صفی نژاد و مهندس صفامنش و افراد صاحب نظر دیگر در این زمینه آغاز به کار نمود.
موزه موسیقی 4

موزه موسیقی

طرح تاسیس موزه موسیقی ایران توسط سه تن از مسئولان فرهنگی و هنری کشور ، آقایان سید محمد بهشتی، مرتضی کاظمی و علی مرادخانی در سال 1372 تهیه و از سال 1374 و با مدیریت آقای علی مرادخانی آغاز گردید. موزه موسیقی با مساحت تقریبی 3650 متر و زیربنایی در حدود 1400 متر مربع و در سه طبقه، در تهران میدان تجریش خیابان شهید دربندی (خیابان مقصود بیک) خیابان موزه واقع شده است و از بدو تاسیس با اهتمام هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر و همچنین کمک های شهرداری از تجهیز و توسعه زیربنا و امکانات و غنی سازی گنجینه موزه که شامل انواع سازها و اسناد مکتوب و مضبوط مربوط به موسیقی می باشد، باز نمانده است. این موزه با مساحت تقریبی ۳۶۵۰ متر و زیر بنای بیش از ۱۴۰۰ متر در سه طبقه با هدف حفظ میراث موسیقی ملی، معرفی آثار و تولیدات گذشتگان و تکریم اساتید و پیشکسوتان عرصه موسیقی ایجاد شده استنای فعلی موزه در سال ۱۳۵۱ ساختمانی مسکونی بوده است که پس از طرح تاسیس موزه‌ی موسیقی، به دلیل مناسب بودن محل و فضای کافی آن، از سال ۱۳۸۲ مورد بازسازی قرار گرفت موضوعی که شاید برای علاقمندان به معماری و مرمت کشور میتواند جالب باشد این است که این موزه یکی از مرمت‌های خوب و دوست داشتنی خانه ای قدیمی در تهران است که با طرح احیا(باز زنده سازی) آن به موزه ،اثری ماندگار درحفاظت از خانه‌های قدیمی تهران و نمایش هنر ایرانی انجام شده است . موزه موسیقی سرانجام در سال ۱۳۸۸ موزه در این محل افتتاح شد. این موزه‌ی سه طبقه دارای مساحتی نزدیک به ۳۶۵۰ متر و زیربنای حدود ۱۴۰۰ مترمربع است. در موزه‌ی موسیقی حدود ۲۴۰ ساز از ۲۰۰ نوع مختلف نگهداری می‌شود و شامل بخش‌های مختلفی مثل سالن نمایش سازها( سازهای کوبه‌ای، زهی، بادی، سنتی و زهی نواحی)، گنجینه‌ی موزه، آرشیو صوتی و تصویری، کتابخانه‌ی تخصصی، کارگاه نمایش مراحل ساخت ساز، انبار ویژه‌ی نگهداری بهینه‌ی سازها، مخزن محصولات مکتوب، کافی‌شاپ و بخش سمعی و بصری است. موزه موسیقی سالن‌های نمایش سازها شامل سازهای کوبه‌ای، بادی ، زهی، سنتی و زهی نواحی است. در این سالن سازهای نفیسی را می‌توانید مشاهده کنید که بسیاری از آنها از اساتید موسیقی به امانت گرفته شده‌اند؛ مانند سازهای استادانی چون محمدرضا درویش و مجید کیانی. در کنار بازدید از این سازها، سیستم پخش صوتی اطلاعات سازها به عنوان راوی نیز شما را بیشتر با آن‌ها آشنا خواهد کرد. لازم به ذکر است که موزه تعدادی از این سازها را خریداری کرده و تعدادی را به امانت گرفته است و برخی نیز از سازهای اهدایی به موزه هستند. موزه موسیقی سالن سازهای زهی و بادی که در طبقه‌ی همکف قرار دارد شامل دو بخش است؛ در بخش سازهای بادی انواع سازهای خودصدا، نی‌ها، نی‌لبک و سوتک‌ها را خواهید دید و در بخش سازهای زهی سازهایی مانند زه صدای مضرابی و زه صدای ارشه‌ای دیده می‌شود. موزه موسیقی در سالن سازهای کوبه‌ای که آن هم در طبقه‌ی همکف واقع شده است، انواع سازهای کوبه‌ای دوطرفه (در دوطرف پوسته کشیده شده است و از دو طرف برای نواختن استفاده می‌کنند) و یک‌ طرفه و در سالن سازهای سنتی، انواع سازهای زهی، مضرابی و ارشه‌ای و سازهای کوبه‌ای سنتی ایرانی مانند تنبک دیده می‌شود. موزه موسیقی طبقه‌ی دیگر تالار مختص نمایش سازهای اهدا شده است که هرکدام قدمتی طولانی دارند و متعلق به اساتید موسیقی بوده‌اند؛ استادانی مانند میرزا عبدالله، استاد عشقی و کیهان کلهر. موزه موسیقی آرشیو صوتی و تصویری موجود در موزه نیز آرشیو صوتی و تصویری زنده یاد محمد علی گلشن ابراهیمی است که سال‌ها برای جمع‌آوری آن زحمت کشید و سپس آن را به موزه اهدا کرد. علاوه بر این آرشیو مجموعه‌های ارزشمند دیگری نیز به آرشیو افزوده شده است که به همت کارکنان موزه در حال دیجیتالی شدن است. موزه موسیقی در بخش گنجینه‌ی موزه که بسیار جالب توجه است با آثار و یادگارهای جالبی از اساتید موسیقی مواجه می‌شوید؛ آثاری مانند چوب رهبری ارکستر حشمت سنجری، ساعت شماته دار استاد علی تجویدی، سنتور استاد ملک حسین و تقویم رومیزی تقی مسعودیه. موزه موسیقی سالن دیگری که توجه شما را جلب خواهد کرد بخشی مربوط به وسایل ضبط و پخش موسیقی قدیمی است. موزه موسیقی بخش دیگری از این موزه کتابخانه‌ی تخصصی آن با مجموعه‌ای نفیس از ۳۰۰۰ کتاب در ۶۰۰۰ جلد است که ۱۶۰۰ عنوان از آن در حوزه‌ی هنر و ادبیات و خصوصا موسیقی است. البته قرار است بخش الکترونیک این کتابخانه نیز برای مطالعه‌ی الکترونیکی کتاب‌ها و ارتباط با دیگر موزه‌های دنیا راه‌اندازی شود. از بخش‌های تازه راه اندازی شده‌ی موزه هم سالن آمفی تئاتر و استودیوی آن است. موزه موسیقی ساعت کار موزه موسیقی هر روزهفته بجز روز شنبه ها از ساعت ۱۰ تا ۱۸ خواهد بود.البته خوب است که بدانید خارج از ساعات بازدید موزه کافه زیبا و دوست داشتنی در بخش شرقی مجموعه قرار دارد که شما می‌توانید در این کافه نیز بنشینید و از فضا و نیزاز سفارشات خود لذت ببرید .
یک شب با شهردار شب تهران 29

یک شب با شهردار شب تهران

امین عارف نیا رییس مرکز ارتباطات و اموربین الملل شهرداری تهران و مشاور شهردار تهران شب گذشته شهردار شب تهران بود. امین عارف نیا با حضور در مرکز کنترل ترافیک تهران شهردار شب را آغاز کرد و بازدید از ناحیه 3 اتوبوس رانی . ایستگاه آتشنشانی شهید حسین زاده. سامانه 137 .فروشگاه شهروند بیهقی . شهرداری ناحیه 3 منطقه 3 ،از جمله کارهای شهردار شب تهران در شب گذشته بود.
موزه حیات وحش هفت چنار 33

موزه حیات وحش هفت چنار

موزه حیات وحش هفت چنار یکی از موزه‌های شهر تهران است که در یکی از محله‌های قدیمی تهران به نام بریانک (در خیابان قزوین) واقع شده است. محدوده جغرافیایی منطقه بریانک از شمال به خیابان کمیل، از شرق به بزرگراه نواب و از جنوب به خیابان قزوین منتهی می‌شود. ادامه این منطقه نیز از غرب به جاده مخصوص کرج می‌رسد. ساختمان موزه بنایی تاریخی متعلق به اوایل دهه قرن بیستم (دوره قاجاریه) است که در ابتدا به عنوان کارخانه برق شروع به کار کرد و پس از چند سال به کارخانه جوراب‌بافی تبدیل شد. ساختمان موزه در نهایت استادی و ظرافت طراحی و ساخته شده و دودکش بسیار عظیمی دارد. نوع معماری و نحوه آرایش سطوح به گونه‌ایست که نشانه‌های معماری پیشرفته غربی و تلفیق آن با معماری سنتی و غنی ایرانی در آن آشکار است و با بناهای مجاور هم‌دوره خود هماهنگی دارد. این بنا با مساحت 2700 مترمربع در زمینی به مساحت 7600 مترمربع واقع شده است. موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار پس از مرمت و بازسازی این بنای تاریخی، در خرداد ماه 1376 خورشیدی افتتاح شد. این موزه تلفیقی از زمین‌شناسی، آثار طبیعی و نمونه‌های زنده و غیرزنده بی‌مهرگان، مهره‌داران، آبزیان، خزندگان، پرندگان و پستانداران است. ساختمان موزه دارای بخش‌های متعددی می‌باشد که عبارتند از سالن‌های شماره یک و دو، غار، آکواریوم، کارگاه تاکسیدرمی، کتابخانه (با 4500 جلد کتاب تخصصی و عمومی)، قهوه‌خانه و سفره‌خانه سنتی.
یک شب با شهردار شب تهران 36

یک شب با شهردار شب تهران

امین عارف نیا رییس مرکز ارتباطات و اموربین الملل شهرداری تهران و مشاور شهردار تهران شب گذشته شهردار تهران شب تهران بود. امین عارف نیا با حضور در مرکز کنترل ترافیک تهران شهردار شب را آغاز کرد. بازدید از بازارچه سنتی و محله عودلاجان، استریت فود خیابان 30 تیر، درمانگاه شبانه روزی شهرسالم منطقه یک شهرداری، خانه جلال آل احمد و سیمین دانشور، مرکز تخلیه تفکیک زباله دارآباد و ایستگاه 88 آتش نشانی از جمله کارهای شهردار شب تهران در شب گذشته بود. وی همچنین از روند جمع آوری زباله در سطح شهر، تخلفات گزارش شده توسط شهروندان از سامانه 137 از جمله قطع درخت در خیابان ولیعصر(عج) و مجتمع های در حال ساخت نیز بازدید کرد.