بارش برف در تهران 12

بارش برف در تهران

بارش برف در ششمین روز از اسفندماه، شهر تهران را سفیدپوش کرد.
شهرنگار؛ درکه 21

شهرنگار؛ درکه

درکه یکی از محله‌های شمال شهر تهران است. درکه در نزدیکی محله‌های اوین و ولنجک قرار دارد. این محله به دلیل قرار گرفتن در دامنه کوه‌های شمالی تهران، ار محل‌های مناسب برای پیاده‌گردی و کوه‌پیمایی در تهران به‌شمار می‌رود.
رود دره ولنجک 47

رود دره ولنجک

رود دره‌ ولنجک از سمت جنوب تا بزرگراه چمران و به سمت شمال تا قله توچال امتداد دارد. رود دره‌ ولنجک یکی از پر مراجعه‌ترین تفریحگاه‌های تهران است و بوستان ساحلی تندرستی نیز تقریباً در انتهای رود دره‌ ولنجک قرار دارد. رود دره‌ ولنجک در طول سال های گذشته مناسب سازی شده و مسیر مناسبی برای قدم زدن و لذت بردن از فضای اطراف است.
مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی در هیات فرهنگی جنت العباس(ع) 10

مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی در هیات فرهنگی جنت العباس(ع)

مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی با سخنرانی حاج سعید تکلو و مداحی حاج علی محمدی و با رعایت پروتکل های بهداشتی در هیات فرهنگی جنت العباس(ع) محله ولنجک تهران برگزار شد.
شهرنگار: محله درکه 7

شهرنگار؛ محله درکه

درکه یکی از محله‌های شمال شهر تهران است. درکه در نزدیکی محله‌های اوین و ولنجک قرار دارد. این محله به دلیل قرار گرفتن در دامنه کوه‌های شمالی تهران، ار محل‌های مناسب برای پیاده‌گردی و کوه‌پیمایی در تهران به‌شمار می‌رود.
مراسم احیای شب بیست و یکم ماه رمضان 1

مراسم احیای شب بیست و یکم ماه رمضان

مراسم احیای شب بیست و یکم ماه رمضان با قرائت دعای جوشن کبیر توسط علیرضا طاهری، سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین نصرت‌الله فاطمی امین و مناجات خوانی میثم احمدی پور در کهف الشهدای تهران واقع در ولنجک برگزار شد.
کاخ سعدآباد تهران 6

کاخ سعدآباد تهران

در پهنه پر طراوت کوهپایه های توچال و دره سرسبز دربند, بخش دل انگیزی از شمال شهر تهران شکل می گیرد که مجموعه سعدآباد با یک میلیون و صد هزارمترمربع وسعت دراین گستره غنوده است. سعدآباد که از شمال با کوههای البرز, از مشرق با گلابدره, از مغرب با ولنجک و از جنوب با تجریش همسایگی دارد, در زمان قاجار, محل استقرار و سکونت تابستانی شاهان این سلسله بوده است.
مجسمه مینیاتورهای جهانگیرارجمند در باغ موزه نگارستان 24

مجسمه مینیاتورهای جهانگیر ارجمند در باغ موزه نگارستان

این مجموعه از مجسمه‌های مینیاتور توسط خود هنرمند در سال ۱۳۹۱ به باغ موزه اهدا شده است. جهانگیر ارجمند مجسمه‌ساز خود‌آموخته، کوشید تاریخ فرهنگی، اجتماعی، سیاسی این سرزمین را در تندیس‌های خود جاودانه کند. این استاد مجسمه ساز که همه آثارش را از یونولیت (مادّه‌ای بی‌ارزش که به جرئت می‌توان گفت هیچ مجسمه‌ساز دیگری برای ساخت مجسمه‌هایش از آن استفاده نکرده است.) ساخته است با چنان ظرافتی تندیس های کوچکی از بزرگان تاریخ ایران و مردم کوچه و بازارخلق کرده است که هر بیننده ای را حیرت زده می کند. وی از کودکی به نقاشی به خصوص طراحی از چهره، علاقه بسیار داشت و همواره چهره دوستان و معلمان خود را به تصویر می‌کشید. وی از ۴۴ سالگی بدون بهره‌گیری از محضر هیچ استادی به مجسمه‌‌سازی روی آورد. ابزار کار او تنها یک تیغ ریش‌تراشی نیمه شده است. دستانِ هنرمند ایشان حتی در ۹۱ سالگی آنچنان با مهارت و استادی از دل یونولیت به‌وسیله تیغ ریش‌‌تراشی تندیس زیبا برون می‌آورد که چشم هر بیننده‌ای بر کار آن خیره می‌ماند. روش کار استاد ارجمند چنین بود که وی ابتدا با تیغ ریش‌تراشی از دل یونولیت حجم کلی را بیرون می‌آورد، سپس با همان تیغ به ساخت جزئیاتی مانند چشم و لب و دندان می‌پرداخت، بعد از پرداخت به‌وسیله سمباده‌های نرم، روی صورت را با توجه به رنگ چهره، جوراب زنانه نازک می‌چسباند و در نهایت صورت را گریم می‌کرد. رنگ‌گذاری بر روی چهره، به وجود آوردن ابرو، مو، ریش و سبیل به وسیله پشم‌گوسفند خود‌رنگ و در مواردی موی انسان انجام می‌شد. دوخت و دوز لباس، کفش و کلاه، همگی با دقت فراوان در انتخاب جنس و رنگ پارچه صورت گرفته و در نهایت با دست دوخته شده است. ساختن ابزار و و سایل پیرامون تندیس‌ها نیز به وسیله یونولیت، کاغذ، مقوا، چوب و وسایل کوچک دور‌ریختنی انجام شده که در نهایت هنرمندی، دقت و ظرافت هر کدام بر سر جای خود قرار گرفته‌اند. شایان ذکر است مجموعه تندیس‌های مردم‌شناسی اقوام ایرانی ایشان توسط سفارت آلمان خریداری و به آن کشور منتقل شده است، همچنین تعدادی از تندیس‌های ایشان در موزه صنایع دستی ولنجک و تعدادی از آثار ایشان در آمریکا نگهداری می‌شود.
حال شب های تهران خوب نیست  22

حال شب های تهران خوب نیست

تهران شهر عجیبی است. شهری که دوستش دارم، شهری که دوستش داریم. این روزها حال شب های تهران خوب نیست. شب های تهران حال بدی دارد چون مردمانش شب های خوبی ندارند. خیلی هایشان جای خواب ندارند و شب ها از سرما می میرند، خیلی هایشان غرق در اعتیاد هستند و با مرگ دست و پنجه می کنند و هر شب چندتایشان جان می دهند. خیلی هایشان مواد می فروشند، دزدی می کنند، قاچاق می کنند و … هر چه قدر خودت را به بی خیالی می زنی ولی نمی شود. وقتی می بینی که معتادی محتاج خوردن حتی یک وعده غذای گرم است، با التماس ازت غذای گرم می خواهد سیلی محکمی به گوشت می خورد. مگر معتاد آدم نیست؟ مگر کارتن آدم نیست؟ اینجاست می مانی و شرمنده آدم بودنت می شوی. این ها هم آدم هستند، این ها هم حق زندگی کردن دارند. خیلی هایشان به دلیل طرد شدن از خانواده اینطور گوشه خیابان هستند. با یک اتقاق، با یک سرخوردگی، با یک طلاق و … در میانشان حتی دکتر و مهندس هم هست. از موسیقیدان تا تاجر ورشکسته … تا کی بگوییم می خواستند نروند سراغ اعتیاد، می خواستند حواسشان جمع باشد، جایی آدم کم می آورد … دلم می خواهد حال تهران با همه شهروندانش در روز و شب خوب باشد. شمال و جنوب، شرق و غرب. شب گذشته ۳ فروردین ۹۵ شهردار شب تهران دکتر رحمتی قائم مقام سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران بود. با توجه به بارش شدید تهران دکتر کارش را در سازمان کنترل ترافیک با رصد دوربین های شهری آغاز کرد. آبگرفتی های شدید را به شهرداران شب مناطق گوشزد می کردند. چندتایی از آبگرفتی ها را نیز ایشان از نزدیک بازدید کردند تا رفع شود. با توجه به روزهای عید نوروز شهردار شب تهران برای عرض تبریک عید به مددسرای “آفتاب نیلوفری” پارک چیتگر رفتند. با بی خانمان های خانم صحبت کردند، عید را تبریک گفته و پرونده ورودی های جدید را مطالعه کردند. بازدید از بازار تجریش مقصد بعدی بود. با توجه به فروش شب عید میوه فروش ها منظره نازیبایی در محوطه بازار تجریش و امامزاده صالح(ع) رخ داده بود که دستور دادند سریع پاکسازی شود. ساماندهی بی خانمان های کنار رودخانه میدان تجریش و محوطه امامزاده و بازار تجریش نیز در دستور کار بود که چند بی خانمان توسط گشت فوریت های سازمان خدمات اجتماعی شناسایی و برای رفتن به مددسرا به ماشین ها هدایت شدند. در بازدیدها تعداد زیادی بی خانمان و موادفروش ابتدای خیابان ولنجک شناسایی شدند که این افراد تا ماشین فوریت ها را دیدند با سرعتی عجیب فرار کردند. بازدید از همراه سرای مفید که اختصاص دارد به همراهان بیمارهای بیمارستان ها و مجتمع در حال ساخت بهاران منطقه۳ از مکان های بازدید شهردار شب تهران بود. سپس قائم مقام سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران به مناطق هرندی رفتند که متاسفانه چهره نازیبای این منطقه از بی خانمان ها، معتادها و موادفروش ها باعث شد بقیه وقتشان را در منطقه باشند و از کارتن خواب ها و معتادها بخواهند به مددسراها و مجتمع های بهاران تهران مراجعه کنند تا بتوانند دوباره به جامعه برگردند که متاسفانه از هر بیست، سی نفر شاید یک نفر سوار ماشین می شد …