تور عکاسی در عودلاجان 1

تور عکاسی در عودلاجان

آژانس عکس تهران با همکاری گروه فرهنگی هنری کاب، تور عکاسی از منطقه عودلاجان را روز پنجنشبه 7 دیماه در محل این منطقه برگزار کرد.
تور تهرانگردی سفرای خارجی 41

تور تهرانگردی سفرای خارجی

تور تهرانگردی سفرای خارجی به همراه خانواده هایشان، صبح جمعه 11 شهریور ماه 1401 به همت مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران برگزار شد. در این تور سفرا از مکان های گردشگری منطقه 12 شهرداری شامل: خانه کاظمی، حمام نواب، مهمان‌خانه پهلوان رزاز، خانه مدرس، خانه دبیرالملک و بازار چه سنتی عودلاجان بازدید کردند.
تاریخ رها شده؛ پـامنار 33

شهرنگار؛ پـامنار

پامنار به عنوان یکی از محله های تاریخی طهران عتیق، که در آن بناهای تاریخی فراوانی چون خانه موتمن الاطبا،باغ شاهزاده دیده ور،خانه آیت الله کاشانی،خانه سرهنگ ایرج،خانه عودلاجان و ... در این محله قرار دارد، این روزها مورد بی مهری قرار گرفته و متاسفانه بخشی از این محله در سال های ۸۲ تا ۸۴ توسط نهادهای دولتی تخریب شد و محله ای که در آن کمتر از ۵۰ معتاد داشت،در یک سناریو، ۵۰۰ معتاد به داخل محله آورده شد که همین موضوع باعث معضلات اجتماعی فراوانی تا به امروز شد.متاسفانه در این اتفاق بخش کاملی از باغ امین الدوله،خانه امیرلشگر و خانه های واجد ارزش کوچه اقا موسی تخریب شد و هویت تاریخی این محله نابود شد.
کافه کتاب دارالخلافه 7

کافه کتاب دارالخلافه

این بنای ارزشمند مربوط به مرحوم مزینانی ملقب به مهین الملوک (داماد مظفرالدین شاه) میباشد، که در دهه 40 ه.ش توسط علی امینی وقف بر درمانگاه مهینیه شده است. این عمارت شامل دو بخش می باشد؛ بخش عمارت جنوبی که متشکل از نمازخانه و کتابخانه اصلی است بخش دوم حیاط و عمارت شمالی شامل پنج اتاق است که بر حسب محلات دارالخلافه به نام های زیر نامگذاری شده است. بازار و چاله میدان،ارگ،عودلاجان و سنگلچ
| ویدئو | حسینیه سادات اخوی 1

حسینیه سادات اخوی

حسینیه سادات اخوی با قدمت حدود ۲۰۰ سال یکی از اولین و قدیمی‌ترین تکایای تهران است.این حسینیه توسط حاج‌ سید ابراهیم تقوی معروف به «اخوی» در زمان فتحعلی شاه قاجار در محله عودلاجان تهران احداث شد که به مرور زمان به تکیه «سادات اخوی» معروف شده است.
شهرنگار؛ محله عودلاجان 14

شهرنگار؛ عودلاجان

محله عودلاجان از قدیمی‌ترین محله‌های تهران است که کوچه‌های باریک و خانه های قدیمی آن حال و هوایی عجیب و متفاوت را در عابران ایجاد می‌کند. تاریخ در هر یک از کوچه های این محله جریان دارد؛ کافیست پا به آن ها بگذارید تا مسافر سالیان دور شوید و آدم‌ها و روزگار گذشته این محله در ذهن شما تداعی شود. این محله در روزگار گذشته یکی از اعیانی ترین بخش های شهر بوده است و حالا پر از خاطرات کسانی است که دیگر دستشان از این دنیا کوتاه است.
| ویدئو | محله عودلاجان 1

محله عودلاجان

محله عودلاجان از قدیمی‌ترین محله‌های تهران است که کوچه‌های باریک و خانه های قدیمی آن حال و هوایی عجیب و متفاوت را در عابران ایجاد می‌کند. تاریخ در هر یک از کوچه های این محله جریان دارد؛ کافیست پا به آن ها بگذارید تا مسافر سالیان دور شوید و آدم‌ها و روزگار گذشته این محله در ذهن شما تداعی شود. این محله در روزگار گذشته یکی از اعیانی ترین بخش های شهر بوده است و حالا پر از خاطرات کسانی است که دیگر دستشان از این دنیا کوتاه است.
خانه مهربان تهران 1

خانه مهربان تهران

خانه مهربان از بناهای قدیمی در محله عودلاجان در ناحیه 12 تهران است. این خانه تاریخی در نقشه‌های آگوست کرشیش به محبعلی‌خان خلج که از رجال دوره قاجار بود تعلق داشت، اما در نقشه عبدالغفار نجم‌الدوله در اختیار یکی از همسران ناصرالدین‌شاه به نام زبیده خاتون بود. خانه مهربان پس از برخی نقل و انتقال‌ها توسط خانم و آقایی به نام مهربان منش خریداری شد. در سال 1384 پس از مرمت در لیست آثار ملی ثبت شده ایران قرار گرفت. خانه مهربان یادگاری از شیوه و اصول معماری عصر پهلوی اول است.
کنسرت نوروزی در عودلاجان 15

کنسرت نوروزی در عودلاجان

کنسرت نوروزی در عودلاجان به همت شهرداری منطقه 12 برگزار شد
محله پامنار  1

محله پامنار

پامنار، یکی از قدیمی‌ترین خیابان‌های شهر تهران و مربوط به سده ۱۳ هجری - قمری است. این خیابان در سال ۱۳۳۴ به عنوان یکی از آثار ملی ایران در فهرست این آثار به ثبت رسیده‌است. مهم‌ترین اثر تاریخی موجود در این خیابان و نیز وجه تسمیه آن مناره مسجد عولادجان معروف به مسجد و مدرسه میرزا صالح یا آبهرام یا آغابهرام، از آثار قرن سیزدهم است. در گذشته، محله پامنار یکی از گذرهای محله عودلاجان بوده که به صورت بازارچه‌ای دروازه شمیران را به شبکه بازار متصل می‌کرد. پس از توسعه معابر، بازارچه پامنار که خود مجموعه‌ای شامل کاروانسرا، تیمچه، تکیه، حمام، آب‌انبار، مسجد و مدرسه بود، به خیابان پامنار تبدیل شد و بعضی از بناهای قدیمی در این تبدیل و توسعه از بین رفت. محله پامنار به ویژه در سال‌های نهضت ملی شدن نفت، به دلیل سکونت آیت‌الله کاشانی در آن محله، آمد و شد خواص و عوام به آنجا به یکی از کانون‌های مهم سیاسی تبدیل شد. این خیابان همچنین محل به دنیا آمدن ابراهیم حاتمی‌کیا، کارگردان معروف سینمای ایران و عباس یمینی شریف نویسنده ایرانی نیز بوده‌است. پامنار صاحب قدیمی‌ترین چنارهای تهران است و گاری و گاری‌ران‌های بازار را نیز می‌توان در آنها دید. از مراکز تاریخی محله پامنار می‌توان به امامزاده روح‌الله اشاره کرد.
خانه موتمن الاطبا 3

خانه موتمن الاطباء

خانه موتمن الاطباء در محله عودلاجان واقع در قلب تاریخی شهر تهران، خانه ای زیبا و پر از خاطره متعلق به دوران قاجاریه قرار دارد . میرزا زین العابدین خان دنبلی ضرابی ملقب به مؤتمن الاطبّا فرزند میرزا محمدخان و نواده میرزا احمدخان صبور، پزشک حضور ناصرالدّین شاه بود.وی نخستین فارغ التحصیل دارلفنون و شاگرد دکتر تلوزان فرانسوی بوده، از پزشکان نامی ایران در دوران قاجار بشمار میرود.موتمن الاطبا از بزرگترین جراحان زمان خود بود و از تخصص و مهارت بالای وی در بیرون آوردن سنگ از مثانه در کتب و مقاله های متعددی سخن به میان آمده است. این خانه لوکیش فیلم شهرزاد، خانه پدری بوده. آدرس: چهارراه سرچشمه به سمت میدان امام خمینی.خیابان پامنار.روبروی مسجد ایت الله کاشانی کوچه موتمن الاطبا.پلاک 13
محله امامزاده یحیی  4

شهرنگار؛ محله امامزاده یحیی

امامزاده یحیی نام بقعه ابوالقاسم عزالدین یحیی است که در کوچه‌ای به همین نام در محله‌ای حدفاصل شرقی-غربی خیابان ری و خیابان سیروس (مصطفی خمینی فعلی) و شمالی-جنوبی امیرکبیر به ۱۵ خرداد (بوذرجمهری) واقع شده‌است. این محله بخشی از محدوده بزرگ عودلاجان قدیم تهران است که از خیابان ناصرخسرو تا خیابان ری امتداد داشت.
خانه موزه شهید مدرس 2

خانه موزه شهید مدرس

خانه موزه شهید مدرس در محله ی عودلاجان قرار دارد و داری سه در ورودی است . این بنا دارای یک حیاط بزرگ مرکزی و دو حیاط کوچکتر در شمال غربی و جنوب غربی است. در قسمت شمالی حیاط مرکزی ساختمان اصلی بنا قرار دارد که در واقع محل زندگی شهید مدرس بوده است تالار اصلی دارای دو اتاق کوچک تر (گوشواره) در طرفین ودر قسمت زیر زمین دارای حوضخانه است . در قسمت شمال غربی حیاط کوچک زیبایی قرار دارد شامل دو اتاق که محل زندگی خواهر شهید مدرس بوده است در حال حاضر جهت دفتر دارالقرآن امام علی (ع) مورد استفاده می باشد در قسمت غربی حیاط مرکزی ساختمانی متشکل از تالاری بزرگ با ایوان کوچک و دو ستون آجری قرار دارد که بوسیله یک در از حیاط مرکزی جدا می شود این ساختمان در قسمت زیر زمین دارای دواتاق است. شهید مدرس از تالار اصلی بعنوان محل برگزاری جلسات تدریس و تفسیر استفاده می کرده که در حال حاضر به دارالقرآن امام علی (ع) اختصاص یافته است .در قسمت جنوبی حیاط مرکزی بنایی یک طبقه با دو اتاق مجزا و دو اتاق در قسمت زیر زمین که محل تشکیل جلسات وملاقات بوده است
بازدید شرکت کنندگان کنفرانس FUPS از بناهای تاریخی تهران 6

بازدید شرکت کنندگان کنفرانس FUPS از بناهای تاریخی تهران

شرکت کنندگان کنفرانس بین المللی آینده فضاهای عمومی شهر FUPS روز سه شنبه از بناهای قلب تاریخی طهران از جمله کاخ گلستان، باب همایون، محله ی عودلاجان و مدرسه دارالفنون بازدید کردند.
خانه موزه شهید مدرس 1

خانه موزه شهید مدرس

خانه شهید سید حسن مدرس در محله عودلاجان از محلات محدود حصار ناصری شهر تهران قرار دارد. این خانه که کامل ترین شکل یک خانه سنتی را در بافت تاریخی تهران به نمایش می گذارد، از بخش های مختلف اندرونی و بیرونی، مطبخ، کالسکه خانه تشکیل شده است. در این خانه تاریخی مجموعه ای از هنرها شامل گچبری، حجاری، آجرکاری، گره چینی، نقاشی و کتیبه نگاری در کامل ترین شکل، به کار رفته است. در نقشه ی تاریخی شهر تهران که متعلق به سال ۱۲۷۵ هـ . ق است، این خانه با عنوان «خانه وزیر مختار فرانسه» مشخص شده است. مرحوم سید حسن مدرس در اوایل قرن معاصر و در دوره نمایندگی مجلس، در این خانه سکونت داشت.
بازارچه سنتی عودلاجان 12

بازارچه سنتی عودلاجان

بازار تهران با تمام جاذبه های گردشگری و قدمتی که داشت در گذر زمان بسیار فرسوده شده بود و دیگر ظاهری که از آن دیده می شود شایسته یک مکان گردشگری فاخر نبود. تا اینکه در سال ۱۹۳۱ با همت جمعی از مسوولان و البته کسبه بازار بخشی از بازار مرمت شد. بازارچه دائمی عودلاجان این در حال حاضر به عنوان بازارچه تخصصی صنایع دستی فعالیت می کند.
یک شب با شهردار شب تهران 36

یک شب با شهردار شب تهران

امین عارف نیا رییس مرکز ارتباطات و اموربین الملل شهرداری تهران و مشاور شهردار تهران شب گذشته شهردار تهران شب تهران بود. امین عارف نیا با حضور در مرکز کنترل ترافیک تهران شهردار شب را آغاز کرد. بازدید از بازارچه سنتی و محله عودلاجان، استریت فود خیابان 30 تیر، درمانگاه شبانه روزی شهرسالم منطقه یک شهرداری، خانه جلال آل احمد و سیمین دانشور، مرکز تخلیه تفکیک زباله دارآباد و ایستگاه 88 آتش نشانی از جمله کارهای شهردار شب تهران در شب گذشته بود. وی همچنین از روند جمع آوری زباله در سطح شهر، تخلفات گزارش شده توسط شهروندان از سامانه 137 از جمله قطع درخت در خیابان ولیعصر(عج) و مجتمع های در حال ساخت نیز بازدید کرد.
پیاده‌روی شهردار تهران در روز جهانی بدون خودرو  27

پیاده‌روی شهردار تهران در روز جهانی بدون خودرو

شهردار تهران به مناسبت روز جهانی بدون خودرو، با مترو به ایستگاه میدان امام خمینی(ره) رفتند و از آنجا به همراه شهروندان پیاده از نقاط مختلف منطقه 12 مانند کاخ گلستان و محله عودلاجان، تیمچه اکبریان و ... بازدید کردند و به مناسب آغاز هفته دفاع مقدس به زیارت شهدای گمنام رفتند.
مترو سواری شهردار تهران به مناسبت روز جهانی بدون خودرو 23

مترو سواری شهردار تهران به مناسبت روز جهانی بدون خودرو

شهردار تهران به مناسبت روز جهانی بدون خودرو، با مترو به ایستگاه میدان امام خمینی(ره) رفتند و از آنجا به همراه شهروندان پیاده از نقاط مختلف منطقه 12 مانند کاخ گلستان و محله عودلاجان بازدید کردند.