اختتامیه کنگره سراسری شعر و داستان ایثار و مقاومت 30

اختتامیه کنگره سراسری شعر و داستان ایثار و مقاومت

مراسم اختتامیه اولین کنگره سراسری شعر و داستان ایثار و مقاومت با حضور جمعی از مقامات کشوری و لشکری و خانواده های معظم شهدا و ایثارگران و جمعی از شاعران و هنرمندان در سالن هویزه موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
اختتامیه پنجمین جایزه داستان تهران 1

اختتامیه پنجمین جایزه داستان تهران

اختتامیه پنجمین دوره جایزه داستان تهران با حضور علیرضا نادعلی، عضو و سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران، عبدالمطهر محمدخانی، رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران، مهدی مذهبی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران، بهروز رضوی، صداپیشه رادیو و تلویزیون و هئیت داوران این جایزه، شامگاه روز پنجشنبه ۲۵ آبان‌ماه در مجموعه کوشک هنر برگزار شد.
نشست هیات داوران پنجمین دوره جایزه داستان تهران 1

نشست هیات داوران پنجمین دوره جایزه داستان تهران

نشست هیات داوران پنجمین دوره جایزه داستان تهران، چهارشنبه ۱۰ آبان‌ماه در مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران برگزار شد.
دومین روز کارگاه داستان‌نویسی ویژه اعضای کانون نوجوانان 29

دومین روز کارگاه داستان‌نویسی ویژه اعضای کانون نوجوانان

دومین روز از کارگاه داستان‌نویسی ویژه اعضای کانون نوجوانان شهر تهران، صبح دوشنبه ۲۰ شهریورماه در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار شد و در پایان شرکت کنندگان از مجموعه گردشگری برج میلاد بازدید کردند.
کارگاه داستان‌نویسی ویژه اعضای کانون نوجوانان 17

کارگاه داستان‌نویسی ویژه اعضای کانون نوجوانان

کارگاه داستان‌نویسی ویژه اعضای کانون نوجوانان شهر تهران، صبح و بعد از ظهر روز دوشنبه ۲۰ شهریورماه در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار شد.
اختتامیه سومین جشنواره ملی بحران 23

اختتامیه سومین جشنواره ملی بحران

اختتامیه سومین جشنواره ملی بحران در بخش‌های داستان کوتاه، شعر طنز، عکس، کاریکاتور و کارتون، سه‌شنبه ۱۳ تیرماه برگزار و از نفرات برتر تقدیر شد.
۱۱ اردیبهشت؛ روز جهانی کار و کارگر 1

داستان یک ارمغان

ارمغان تلاش و کوشش سرمایه انسانی ارزشمند کارگری برای شهر؛ آرامش، زیبایی و پاکیزگی است که با تحمل تمامی مشقات و سختی کار به شهروندان تهرانی هدیه می‌شود. روزت مبارک کارگر ...
هواپیما بازنشسته 2

داستان یک پرنده آهنین

داستان یک پرنده آهنین، هزاران فکر امان از تو می‌گیرد. حس فرتوتی، از کارافتادگی و حس اینکه دیگر کارآیی لازم را نداری و باید گوشه‌ای از این جهان، لحظات را طی کنی تا به نقطه آخر برسی. اما بازنشستگی همیشه نقطه پایان نیست، می‌تواند سرآغازی برای زندگی دوباره باشد. می‌تواند مثل این رخش آسمان‌ (بوئینگ 200-727)، نقطه‌ای برای استراحت آدم‌ها به دور از هیاهوی شهر باشد.
روایت اولین عکاسخانه ایران 34

روایت اولین عکاسخانه ایران

روایت واقعی شیوه رویارویی شاهان قاجار با دوربین عکاسی شبیه یکی از داستان‌های «هزار و یک شب» است، ورود دوربین عکاسی به کشوری که با دنیای بیرون تقریبا هیچ ارتباطی نداشت غوغایی به پا کرده بود. به دستور محمدشاه قاجار نخستین عکس از عزیزترین فرد خانواده گرفته شد؛ ناصرالدین، ولیعهد ۱۱ ساله.همین عکس سبب شد که به اعتقاد برخی تاریخدانان و کارشناسان، عشق بی‌بدیل شاه جوان قاجار به دوربین و عکاسی و بردن آن از مرزهای کاخ سلطنتی به یک استودیو عکاسی در نهایت به بهای به زانو درآمدن دودمان قاجار تمام شد. از وقتی شاهزاده نخستین بار تصویر خود را در صفحه داگرئوتایپ دید، یک دل نه صد دل شیفته دوربین عکاسی شد، عشقی که ناصرالدین‌ میرزا 17 ساله که پس از مرگ پدر به تخت شاهی نشسته بود را بر آن داشت تا بخشی از کاخ گلستان در قلب تهران را به تاریکخانه و استودیو عکاسی تبدیل کند و از این رو، آتلیه عکاسی سلطنتی خیلی زود راه افتاد و به مهم‌ترین کار و سرگرمی شاه قاجار که در واقع عکاسی از زنان اندرونی و البته گربه محبوبش ببری خان بود تبدیل شد. عشق و علاقه ناصرالدین‌شاه قاجار به عکس و عکاسی در ۵۰ سال زمامداری هرگز از بین نرفت و وجود گنجینه آلبوم خانه در کاخ گلستان کاملا بیانگر علاقه شاه قاجار به عکاسی است.
تکیه حصاربوعلی

تکیه حصاربوعلی

داستان از آنجایی آغاز شد که «بوعلی سینا» برای مداوای «همایون» دوسال در حصار آن زیست تا نام «حصار همایونی» برای همیشه به «حصار بوعلی» تغییر یابد؛ حصاری که با آن تکیه حدودا 200ساله اش سال هاست که برای حسین فاطمه(س) سینه می زند و «نخل» را می گرداند. فقط کافی است در کوچه پشت میدان نیاوران که نام «خان سفید» را یدک می‎کشد به سمت پایین حرکت کنید تا به تکیه ای با گنبد سبز که در دوره ناصری بنا شده برسید؛ همان تکیه ای که به روایتی اولین «تکیه شمرون» است و عزاداری در آن تا روز 25 محرم ادامه دارد. این تکیه در دو طبقه بنا شده است؛ طبقه نخست که دارای حجره هایی است که در قدیم برای غریبه‏ها، کودکان و بزرگان محله فضای نشستن و عزاداری کردن بود و طبقه دوم که به زنان تعلق داشت . ستون های چوبی این بنا با آن قدمت شان هم روایت دیگری است که به جای خود بازگو خواهد شد و منبر آن هم با 5پله و 27هزار برش، گفته می شود که برداشتی از منبر800ساله مسجد گوهرشاد است.
ظهر عـاشورا در تکیه حصاربوعلی

ظهر عـاشورا در تکیه حصاربوعلی

داستان از آنجایی آغاز شد که «بوعلی سینا» برای مداوای «همایون» دوسال در حصار آن زیست تا نام «حصار همایونی» برای همیشه به «حصار بوعلی» تغییر یابد؛ حصاری که با آن تکیه حدودا 200ساله اش سال هاست که برای حسین فاطمه(س) سینه می زند و «نخل» را می گرداند. فقط کافی است در کوچه پشت میدان نیاوران که نام «خان سفید» را یدک می‎کشد به سمت پایین حرکت کنید تا به تکیه ای با گنبد سبز که در دوره ناصری بنا شده برسید؛ همان تکیه ای که به روایتی اولین «تکیه شمرون» است و عزاداری در آن تا روز 25 محرم ادامه دارد. این تکیه در دو طبقه بنا شده است؛ طبقه نخست که دارای حجره هایی است که در قدیم برای غریبه‏ها، کودکان و بزرگان محله فضای نشستن و عزاداری کردن بود و طبقه دوم که به زنان تعلق داشت . ستون های چوبی این بنا با آن قدمت شان هم روایت دیگری است که به جای خود بازگو خواهد شد و منبر آن هم با 5پله و 27هزار برش، گفته می شود که برداشتی از منبر800ساله مسجد گوهرشاد است.
فرش،سنت،هنر 8

فرش،سنت،هنر

نگارخانه «آیینه» موسسه فرهنگی هنری صبا با نمایشگاه «گره بافته های تصویری و تاریخی» خداحافظی کرد. 60 تخته فرش، گبه و گلیم قدیمی و نفیس که به همت تورج ژوله و با استفاده از مجموعه های شخصی و متعلق به دوره قاجار تا میانه قرن کنونی گردآوری و برای اولین بار به معرض نمایش عمومی گذاشته شده بود، منظری به روایت تاریخ، تغزل، حماسه و اسطوره در نقش‌ها و رنگ‌های اعجازگون فرش و دستبافته های ایران بود که جلوه هایی بدیع و رنگارنگ از داستان‌های اساطیری و حماسی کهن و مجالس بزمی شاهنامه، قصص قرآنی همچون یوسف و زلیخا، منظومه های عاشقانه همچون شیرین و فرهاد و لیلی و مجنون را روایت می‌کرد.
سریال بچه مهندس 4

سریال بچه مهندس 4

بچه مهندس روایتگر داستانی درباره جواد جوادی، شخصیت اصلی قصه است که ماجراهای مربوط به او و اتفاقات پیرامونش در دوره های زمانی مختلف در این سریال به تصویر کشیده می شود.این سریال به تهیه‌کنندگی سعید سعدی، کارگردانی احمد کاوری و نگارش حسن وارسته، امیر شاداب و احسان فکا در ماه مبارک رمضان روانه آنتن شبکه 2 شد و مخاطبان زیادی را جذب خود کرد.
بازدید خبری با نوای نی انبان در خانه مینایی 28

بازدید خبری با نوای نی انبان در خانه مینایی

در هفتمن روز از سال جدید، شهرداری تهران که در هفت نقطه از شهر مراسم جشن و شادمانی رویداد تهران-۱۴۰۰ را برپا می کند، این بار خبرنگاران را به خانه مینایی دعوت کرد تا از داستان های خیابان ولیعصر بگوید و نوای نی انبان بوشهری ها را برایشان اجرا کند.
خانه سرهنگ 25

خانه سرهنگ

شاید کمتر خانه‌ای مثل«خانه سرهنگ» تاریخچه جالبی داشته باشد. داستان از این قرار است که ملاک معروف محله فردوسی یعنی «مصطفی هنجنی» در دهه 20 تصمیم می‌گیرد در مجموعه زمین‎های خود در جنوب غربی میدان فردوسی تعدادی بنای خاص با کمک معماران مجرب انگلیسی و البته تیم اجرایی ایرانی بسازد. بعد از ساخت، خاص ‏ترین ملک به سفیر وقت بریتانیا در تهران می‏رسد و وی در آنجا ساکن می‌شود. 22 سال بعد این ملک به رییس وقت شهربانی استان اصفهان یعنی سرهنگ «فردوس پورقاسمی نجف ‏آبادی» فروخته می‌شود تا «خانه سرهنگ» نام بگیرد ودر نهایت پس از فوت وی در 24فروردین 1383 و مطابق وصیت نامه اش این خانه تاریخی و ارزشمند پس از بازسازی، صرف امور هنری و فرهنگی شود.
فیلتر سیگار زباله است 5

فیلتر سیگار زباله است

ته سیگارها یا فیلتر سیگار زباله های سمی فراموش شده اند که براحتی بدون در نظر گرفتن آلودگی های زیست محیطی آن ها، در کوچه، خیابان، پارک ها و طبیعت رهایشان می کنیم. (به نقل از روزنامه اطلاعات « فاکتور شمار یک آلودگی ‌های اقیانوسی که انسان مسبب آن است، ته‌سیگارهای کوچکی هستند که بیشتر مقررات و قوانین، آن ها را فراموش کرده‌اند. بیماری ‌های غیرواگیر نظیر سرطان بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های ناشی از تغذیه نادرست در حال افزایش هستند و یکی از عوامل ایجاد کننده این بیماری‌ها ته سیگارهای رها شده در محیط و استعمال دخانیات است. جای تعجب ندارد که ته سیگارها توجه بسیاری را به خود جلب کرده ‌اند. اکثریت قریب به اتفاق ۵٫۶ تریلیون سیگار تولید شده در سراسر جهان به طور سالانه از «استات سلولز»، نوعی پلاستیک که می ‌تواند تا بیش از یک دهه بدون تجزیه باقی بماند، ساخته می ‌شوند. طبق اعلام پروژه آلودگی ته‌سیگارها، دو سوم از این فیلترها هر سال نامسئولانه دور انداخته می ‌شود. مردم گاهی این زباله ‌ها را مستقیماً در سواحل رها می ‌کنند اما اغلب ته سیگارها از فاضلاب ‌ها، جریان‌ها و رودخانه ‌های بی شمار سراسر جهان وارد اقیانوس‌ها می ‌شوند. این زباله‌ها اغلب به میکروپلاستیک‌هایی تجزیه می‌شوند که به آسانی وارد چرخه حیات می ‌شوند. بین دو تا سه هزار ماده خطرناک اعم از فلزات سنگینی چون کروم، مس و سرب در فیلتر سیگار وجود دارد و با رهاسازی آن در طبیعت توسط پرندگان و حیات وحش مورد استفاده قرار می‌گیرد و در نهایت تنوع زیستی را به خطر می ‌اندازد. همچنین آبزیان فیلترهای سیگار رها شده در آب ‌ها را می بلعند. در نتیجه با مصرف گوشت ماهیان و سایر آبزیان به نوعی این مواد سمی وارد چرخه غذایی انسان می‌شود و می ‌تواند سلامت مردم را به خطر بیندازد. برآوردها حکایت از آن دارد که روزانه ۱۲۰۰ میلیون سیگاری جهان، چیزی حدود دو میلیارد ته سیگار در محیط رها می‌کنند که بنابراین، مقدار سالانه آن به رقم باورنکردنی هفت هزار میلیارد ته ‌سیگار می ‌رسد که وزن آن ها به حدود ۴۰۰ میلیون کیلوگرم بالغ می‌شود. زباله‌های بسیار خطرناکی که فقط میزان آرسنیک موجود در آن به بیش از یک تن می ‌رسد و می‌توانند به راحتی بیش از هفت میلیارد متر مکعب آب سالم را از آبزیانش برای همیشه پاکسازی کرده و از بین ببرند. این در حالی است که عملاً بخشی از فرآیند سیگار که همانا انتشار گازهای آلاینده است، صرف نظر شده که خود داستان دیگری دارد. اما فقط بدانیم که مقدار ۵۰ الی ۶۰ میلی‌گرم از نیکوتین کافی است تا یک انسان بالغ را از پای درآورد. از میان ۸۰ میلیون ایرانی، ۱۵ میلیون نفر سالانه ۳۷۱ هزار و ۴۳۰ کیلوگرم ته‌سیگار زیر پاهایشان له می ‌کنند.از کوچه ‌ها و جوی ‌ها بگیر تا داخل مخزن سدها، به فراوانی ته ‌سیگار دیده می ‌شود. ته ‌سیگار یک ماده مصنوعی و غیر قابل تجزیه است و تصفیه ‌خانه‌ها نمی ‌توانند مواد آلی سنگین را تصفیه کنند و احتمال دارد داخل آب مصرفی مردم از این آلاینده ‌ها وجود داشته باشد. تک تک شهرهای ایران با مشکل انداختن ته‌ سیگار در خیابان ‌ها یا جوی ‌ها مواجه هستند و این مساله میزان نگرانی مردم را برای آب مصرفی و تصفیه شده‌شان افزایش می‌دهد) اغلب شهروندان یا از مضرات فاجعه بار سیگار مطلع نبوده و یا با وجود قرار داشتن سطل های زباله در چند قدمی شان مسئولیت کامل جمع آوری زباله سیگار خود را به عهده شهرداری می دانند!. عده ای هم از طرح و شکل سطل های زباله موجود در سطح شهر راضی نیستند و از شهرداری ها درخواست طراحی و نصب سطل زباله مخصوص سیگاری ها را دارند!. فیلتر سیگار زباله است!!! آن را به سطل زباله بیندازیم.
رونمایی از قطعه آب و آتش کیوان ساکت 17

رونمایی از قطعه آب و آتش کیوان ساکت

همزمان با عید غدیر خم قطعه موسیقی «آب و آتش» به آهنگسازی کیوان ساکت، با همراهی ارکستر وزیری و خوانندگی وحید تاج دوشنبه، در بوستان آب و آتش ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ رونمایی شد. هنگ ابراهیم در آتش اثری است توصیفی که با زبان موسیقی راوی داستان حضرت ابراهیم و به آتش افتادن اوست.
وردیج ، دنیایی از زیبایی 12

وردیج ، دنیایی از زیبایی

همیشه لازم نیست برای گشت‌وگذار در طبیعت بلیط هواپیما بخریم یا راه دوری برویم. اگر ساکن تهران باشیم، با چند ساعت رانندگی می‌توانیم به دیدنی‌های جذابی برسیم. یکی از این دیدنی‌ها هم روستای وردیج است که بین تهران و کرج قرار گرفته. این روستای زیبا و پر رمز و راز مخصوصا در این روزهای بهاری ، مقصد خوبی‌ست برای سفر یک روزه بدون ترافیک پایتخت. آدمک‌های سنگی عجیبی که شاید شبیه‌شان را جایی ندیده باشیم، وردیج را جذاب‌تر هم کرده‌اند اطراف روستا شبیه نمایشگاه آثار سنگی‌ست و صورتک‌ها و آدمک‌هایی سنگی و غول‌پیکر در آن دیده می‌شود. درمورد این سنگ‌‌ها داستان‌های زیادی نقل می‌شود؛ مثلا بعضی‌ها می‌گویند آدمک‌های سنگی بخشی از قلعه‌ قدیمی بوده‌اند. اما جالب‌ترین داستان، افسانه‌ایست که می‌گوید در اینجا موجودات زنده به سنگ تبدیل شده‌اند. یعنی درواقع چیزی که ما می‌بینیم، روح‌های سنگی هستند که چشم‌ها و دهان‌شان مثل یک حفره توخالی‌ست. البته با وجود سنگ‌هایی شبیه به جمجمه انسان و بدن حیوانات این فرضیه زیاد هم عجیب به نظر نمی‌رسد
روز دوم سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر 1

روز دوم سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر

روز دوم سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر با نمایش فیلم های آخرین داستان، بنفشه افریقایی، تیغ و ترمه و درخونگاه در پردیس ملت ادامه پیدا کرد.
سومین دوره جایزه داستان تهران 26

سومین دوره جایزه داستان تهران

سومین دوره جایزه داستان تهران در مدرسه دارالفنون شنبه، ۲۶ آبان ۱۳۹۷ برگزار شد و از نفرات برتر تقدیر شد.