تور بازدید خبرنگاران شهری از پروژه‌های عمرانی 41

تور بازدید خبرنگاران شهری از پروژه‌های عمرانی

تور بازدید خبرنگاران حوزه شهری، چهارشنبه ۵ اردیبهشت‌ماه از سه پروژه مجموعه فرهنگی ورزشی امامزاده یحیی، سبزه میدان و خانه شهر(ساختمان بلدیه) در دست اجرا، برگزار شد. در پایان بازدید نشست خبری مسعود حق لطفی، مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران برگزار شد.
بازدید اعضای شورای شهر از پروژه‌های مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل 42

بازدید اعضای شورای شهر از پروژه‌های مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل

علیرضا نادعلی، سید احمد علوی، نرگس معدنی‌پور و زهرا شمس احسان اعضای شورای اسلامی شهر تهران و کمیسیون فرهنگی و اجتماعی به همراه عبدالمطهر محمدخانی، رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران و هادی حق‌بین، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، صبح روز دوشنبه 21 اسفندماه از پروژه‌های مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران شامل ساختمان بلدیه، خانه روزنامه‌نگاران و مجتمع تولیدات رسانه‌ای کندو بازدید کردند.
اینجا کارگاهه؛ ساختمان بلدیه 3

اینجا کارگاهه؛ ساختمان بلدیه

تعداد زیادی کارگاه در حوزه‌های خدمت‌رسانی(عمرانی، فرهنگی، اجتماعی، خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک) در شهر تهران فعال است. کمپین «اینجا کارگاهه» به منظور اطلاع‌رسانی دقیق به مردم در بیش از ۱۰۰ نقطه کارگاهی پایتخت است. گزارش زیر ساختمان بلدیه تهران را به تصویر کشیده است.
بازدید مدیران شهری از ساختمان بلدیه تهران  16

بازدید مدیران شهری از ساختمان بلدیه تهران

دکتر صبوری دیلمی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران؛ دکتر جوادی یگانه معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و تعدای از مدیران شهری از پروژه خانه شهر در میدان امام خمینی(ره) بازدید کردند.
باغ موزه قصر ( زندان مارکوف ) 15

باغ موزه قصر ( زندان مارکوف )

نخستین زندان تهران قدیم، در زمان ریاست سوئدی‌ها بر شهربانی (بلدیه) در ساختمان اداره کل تشکیلات نظمیه در جنوب غربی میدان توپخانه قرار داشت. این زندان کوچک مرکب از سه اتاق معروف به حبس نمره یک و چندین اتاق و زیرزمین برای زندانیان عمومی بود. در واقع در کل دوران قاجاریه، زندان در دارالخلافه منحصر به این مکان بود و محل دیگری به نام زندان وجود نداشت. با کودتای 1299 هـ. . ق و روی کار آمدن رضا میرپنج، سقف ساختمان نظمیه با توپ ویران شد و زندانیانی که در ساختمان بلدیه محصور بودند، همگی آزاد شدند و عملا زندان از بین رفت اما با در دست گرفتن حکومت توسط رضاخان سرتیپ درگاهی، رییس نظمیه آن ایام به دلیل وجود معارضان زیاد، تقاضای یک محل وسیع برای به بند کشیدن مخالفان کرد. نیکلا مارکوف روسی (معمار و دوست رضاخان) مامور بررسی و انتخاب مکان مناسب برای احداث نخستین زندان به شیوه متمرکز شد. او قصر وسیع قاجار را که حدفاصل سه راه زندان، پل سیدخندان، خیابان شریعتی و خیابان پلیس بود برای ساخت زندان انتخاب کرد. چراکه این قصر وسیع قدیمی سال‌ها متروکه بود، با انتخاب این مکان، بودجه لازم به سرعت تامین شد و سرانجام زندان قصر در تاریخ 11 آذر 1308 خورشیدی توسط رضاخان به همراه سرتیپ درگاهی بازگشایی شد. زندان قصر 192 اتاق برای محبوسان داشت که 96 اتاق آن پنج نفری و مابقی یک نفری بودند. علاوه بر آن در قسمت مریض‌خانه شش اتاق شش نفری و شش اتاق یک نفری برای زندانیان مریض ساخته شده بود. زندان قصر گنجایش 800 نفر محبوس را داشت. جالب است بدانید که اولین زندانی زندان قصر، سازنده‌ آن یعنی سرتیپ درگاهی بود. او تنها دو روز پس از مراسم افتتاح زندان، برحسب دستور رضاخان در این زندان محبوس شد. بعد از مدتی در منزلش تحت نظر قرار گرفت و بعدها دیگر به هیچ شغلی گمارده نشد. از دیگر زندانیان معروف نخستین زندان متمرکز پایتخت، قوام‌السلطنه، صارم‌الدوله، صولت‌الدوله، عبدالحسین تیمورتاش، بزرگ علوی، علیمردان‌خان بختیاری، گروه معروف 53 نفر به همراه دکتر تقی ارانی بودند. بزرگ‌ترین و معروف‌ترین فرار از زندان قصر نیز مربوط به سیدفرهاد نامی از مخالفان پهلوی اول بوده است.